Creanex oli mukana Taitaja2018 tapahtumassa

Creanex oli mukana Taitaja2018 tapahtumassa yhdessä Volvon, DB Schenkerin ja Kuljetusala.comin kanssa. Kolmepäiväisen Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa pidetyn tapahtuman aikana kävijät pääsivät osastollamme testaamaan Creanexin uusia monikonesimulaattoreita, sekä tutustumaan kuljetusalan työpaikkoihin ja yrityksiin.

 

Taitaja2018-kisat järjestettiin tänä vuonna Tampereella 14.5-17.5.2018. Tässä jokavuotisessa ammatillisen koulutuksen suurtapahtumassa nuoret tulevaisuuden huipputaitajat pääsivät mittelemään ammattikilpailun SM-mitaleista ja näyttämään taitonsa mahdollisille tuleville työnantajille. Kilpailun lisäksi tapahtuma on aina nuorille ainutlaatuinen paikka tutusta eri ammatteihin – alueelta löytyi useita erilaisia osastoja joissa vierailijat pääsivät tarkemmin tutustumaan aloihin ja niillä toimiviin yrityksiin.

 

Eveliina kuljettajan kanssa

Eveliina poseeraa messuosaston ahkerimman vierailijan kanssa

 

Creanex simulaattorit löytyivät logistiikka-alueella sijaitsevalta messuosastoltamme, jossa ne olivat komeasti sijoitettuna ison Volvo kuorma-auton kyytiin. Simulaattorit olivat kolmen päivän ajan varsinaisia vetonauloja ja kävijöitä osastolla riitti hyvin joka päivälle – innokkaita kuskeja oli suurimman osan ajasta jonoksi asti. Liikealustallisessa simulaattorissamme oli mahdollista testata kuorma-autosimulaattoria harjoitustehtäviä suorittaen, kun taas toisen simulaattorin kyydissä pääsi treenaamaan vaihtelevasti kaivinkoneen, pyöräkuormaajan sekä trukin käsittelytaitojaan.

 

Taitaja2018 messuosasto

Messuosastoltamme löytyi myös istuskelualue, jota nuoret hyödynsivät tehokkaasti. Halukkaat pääsivät myös tutustumaan kuorma-auton ohjaamoon ja tutkimaan millaiset ovat kuljettajan näkymät autosta.

 

Varsinkin harjoitustehtäviä ajaessa monen kilpailuvietti nosti päätään, kun piti olla vähintäänkin yhtä hyvä – ellei jopa parempi – kuin kaveri. Koska Creanexin SimTrainer koulutusohjelma raportoi selkeästi miten ajo sujui ja millä perusteella pisteet jaettiin, omaa suoritusta oli myös helppo lähteä halutessaan parantamaan. Vaikka tehtävät eivät olleet kokemattomalle kuljettajalle helppoja, oli hienoa nähdä, miten nuoremmatkin kuskit saivat harjoittelun jälkeen hyviä tuloksia.

 

Joonas opastaa kuljettajaa

Joonas opastaa kuljettajaa täysperävaunuyhdistelmän ajossa