Monikonesimulaattori

Taito ohjata ja käyttää konetta on rakennettava suunnitelmallisesti. Creanexin monikonesimulaattori on oppimisen ehdoilla kehitetty laite, joka on helppo ottaa osaksi koulutusta.

 

Virtuaaliset koulutusympäristömme helpottavat ja tehostavat opetusta mielekkäällä ja kustannustehokkaalla tavalla. Koulutussimulaattorilla työkoneen käyttöä harjoitellaan mahdollisimman aidon tuntuisessa tilanteessa. Simulaattorin ohjaimet ja toiminnot ovat kuin oikeassa työkoneessa. Äänimaailma, visuaaliset efektit ja jopa liiketuntuma voidaan ottaa osaksi simulointia. Oppiminen on todellista, mutta vahingot koneelle ja ympäristölle vain virtuaalisia. Jokainen haluaa oppia ja opettaa näillä laitteilla!

 

Uutta intoa oppimiseen

Taito ohjata ja käyttää konetta on rakennettava suunnitelmallisesti. Opetussimulaattorimme sisältää koneen hallintaan, työtekniikoihin ja työn suunnitteluun liittyviä ohjelmia ja harjoituksia. Simulaattori ympäristössä samat tilanteet on mahdollista käydä läpi useita kertoja ja näin oppilas saa varmuutta tekemiseensä ilman pelkoa virheistä. Harjoitusten toistettavuus antaa mahdollisuuden oppia myös oman työn suunnittelua aivan uudella tavalla. Tekemällä oppii ja harjoitus tekee mestarin!

Creanexin opetussimulaattoreissa suunnittelun lähtökohdat ovat aina pedagogiset. Etenemme puhtaasti oppimisen ehdoilla. Tavoitteena on, että simulaattori on mahdollisimman helppo ottaa osaksi koulutusta. Kouluttajan työn helpottaminen ja oppilaan motivaation ylläpitäminen monipuolisilla harjoituksilla ovat suunnittelussa tärkeitä. Simulaattoriharjoitukset suunnitellaan vastaamaan koulutustarvetta: millainen koulutus, sellainen harjoitussisältö.

Yhteen simulaattorialustaan voi valita yhden koneen, tai yhdistää useita eri koulutuslaitteita.

 

Monikonesimulaattorin konetyypit

dumpperisimulaattori linkki

yhdistelma-ajoneuvosimulaattori

kaivinkonesimulaattori linkki

nosturisimulaattori linkki

traktorisimulaattori linkki

pyorakuormaajasimulaattori linkki

puimuri linkki

trukkisimulaattori linkki

 

Kouluttajan paras ystävä

Creanexin kehittämän SimTrainer työkalun avulla opetuksen hallinta ja oppilaiden edistymisen seuraaminen on vaivatonta. SimTrainerilla koulutukseen on helppo luoda selkeä runko. Opiskelijat voidaan jakaa ryhmiin ja eri ryhmille on mahdollista tehdä eri opetussuunnitelmat. Opiskelijoille voidaan luoda myös omat kirjautumisavaimet, jonka avulla simulaattori tunnistaa opiskelijan ja ohjaa hänet suunniteltuihin harjoituksiin ja opintokokonaisuuksiin. Erilaisten materiaalien ja harjoitusten liittäminen opetusjaksoihin on kätevää ja vaikeustasoa on mahdollista nostaa asteittain. SimTrainerin avulla palautteen seuranta helpottuu ja täsmentyy, koska simulaattori kerää tarkaa tietoa harjoituksesta. Suoritukset voidaan pisteyttää ja arvioinnissa on mahdollista käyttää erilaisia arvostelukriteerejä. SimTrainer tukee myös itseopiskelua tarjoamalla selkeät raamit, johdonmukaisen opintosuunnitelman sekä harjoitusten automaattisen arvioinnin.

 

Hallintalaitteet ja laajennettavuus

Oikeiden hallintalaitteiden ja toimintojen vuoksi siirtyminen simulaattorin ja oikean koneen välillä on luontevaa. Alustaan on myös mahdollista vaihtaa kahvat, polkimet ja ohjaimet niin, että samalla laitteella voidaan opetella joko yhden tai useamman koneen käyttöä. Hallintalaitteiden vaihtaminen on yksinkertaista ja onnistuu n. 15 minuutissa!

 

Monikonesimulaattoriin saatavat hallintalaitteet

 

Liikealusta

Monikonesimulaattorimme on mahdollista saada myös liikealustalla varustettuna. Creanexin liikealustalla ajo- ja työkokemuksiin saadaan todella realistinen tuntuma kaikista simuloiduista koneista. Liikealusta liikkuu eteen, taakse ja molemmille sivuille yli 10 astetta ja sen istuin on säädettävä. Alustan toimintalaitteiden nopeus on yli 125mm/s ja kulmanopeus yli 10 astetta/s. Nopeat ja todenmukaiset reaktion kuljettajan liikkeisiin valmistavat opiskelijan tehokkaasti tosielämän työtilanteisiin. Kattavat liikealueet ja laadukkaat komponentit varmistavat pitkän käyttöiän ja todella tukevan tuntuman. Liikealusta toimii sähköllä ja sillä varustettua simulaattoria kuljetetaan pumppukärryn avulla.