Simulaattorit keräsivät kuljettajia Taitaja2019-tapahtumassa

Vuosittain järjestettävät ammattitaidon SM-kisat järjestettiin tänä vuonna Joensuussa 21.5.-23.5.2019. Järjestäjätahoina toimivat Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria yhdessä Skills Finlandin kanssa. Kolmen päivän aikana yli 400 nuorta kilpaili alansa mestaruudesta yhteensä 43:ssa eri lajissa.

 

Creanex monikonesimulaattorit olivat tapahtumassa monipuolisesti esillä. Infrarakentamisen osastolla yhden kilpailun osatehtävä suoritettiin Creanex liikealustaisella simulaattorilla. Tehtävänä oli sorakuorman lastaaminen kaivinkoneella. Kilpailulaitteen lisäksi esillä oli kaksi simulaattoria vierailijakäyttöön. Omalla osastollamme sijainneella simulaattorilla kävijät pääsivät testaamaan puutavara-autolla työskentelyä. Testaajissa oli selvästi myös kokeneempaa joukkoa, sillä pääsimme tapahtuman aikana todistamaan useamman siistin kuorman syntyä! Kolmas simulaattori löytyi Touhuteltasta ja se oli kävijöiden itsenäisessä käytössä. Simulaattori on suunniteltu itseopiskelua tukevaksi, helppokäyttöiseksi ratkaisuksi, joten se sopi erinomaisesti tähänkin käyttötarkoitukseen. Touhuteltan simulaattorissa pääsi testaamaan kuorma-autosimulaattoria liikenteessä. Tehtävässä tuli ajaa liikennesääntöjen mukaisesti muut tienkäyttäjät, jalankulkijat sekä pyöräilijät huomioon ottaen. Simulaattorin automaattisen palautteen ansiosta kuljettajakokelaat pystyivät myös arvioimaan suorituksiaan ilman, että kukaan opasti vieressä.

 

Creanexin oma esittelyosasto, viereisellä osastolla liikealustallinen simulaattorimme kilpailukäytössä

 

Palaute simulaattoreista oli positiivista ja koko tapahtuma meni kokonaisuudessaan hienosti. Kävijöitä alueelle kertyi Taitaja2019-sivujen mukaan yli 28 000. Simulaattorit olivat koko tapahtuman ajan erittäin aktiivisessa käytössä ja eri harjoituksia suoritettiin yhteensä yli 600 kertaa. Oli myös mukava päästä vaihtamaan kuulumisia sekä vanhojen että uusien tuttujen kanssa. Haluamme vielä kiittää kaikkia osastollamme vierailleita, sekä tietysti Riveriaa ja Skills Finlandia hyvistä järjestelyistä!

 

Tutustu paremmin monikonesimulaattorimme ja siihen saataviin ajoneuvoihin ja työkoneisiin täällä.