Simulaattoriratkaisut teollisuudelle

Monet kansainvälisesti toimivat työkonevalmistajat ovat valinneet Creanexin toteuttamaan ja valmistamaan työkoneilleen simulaattoriratkaisun.

Simulaattoriratkaisut teollisuudelle

Simulaattori on fiksu ratkaisu moneen tarkoitukseen

Simulaattori on erinomainen työkalu tuotekehitykseen, testaamiseen, koulutukseen sekä tuotetukeen. Hyvin suunniteltu ratkaisu palvelee koneen koko elinkaaren ajan.

Tuotekehitykseen ja testaukseen simulaattoriratkaisu antaa aivan uusia ulottuvuuksia. Koneen ohjausjärjestelmää on mahdollista kehittää ja testata prototyypin valmistumista odottelematta. Simulaattoripohjainen kehitysympäristö tuo testattavan koneen suunnittelijan pöydälle.

Koulutussimulaattori puolestaan on kustannustehokas tapa järjestää esimerkiksi käyttäjä- ja huoltokoulutusta. Lisäksi se on erinomainen työkalu tulevien konemallien markkinoinnissa.

Koulutussimulaattorit teollisuudelle

Monet kansainvälisesti toimivat työkonevalmistajat ovat valinneet Creanexin toteuttamaan ja valmistamaan työkoneilleen koulutussimulaattorin.

Mitä hyötyä konevalmistajalle on koulutussimulaattorista?

  1. Kustannustehokas tapa järjestää käyttäjä- ja huoltokoulutusta hallitussa ympäristössä.
  2. Uuden koneen työtekniikka- ja käyttöönottokoulutukset
  3. Erinomainen työkalu tulevien konemallien markkinointiin

Koulutussimulaattori on ympäristö, jossa työkoneen käyttöä harjoitellaan mahdollisimman aidon tuntuisessa tilanteessa. Simulaattorin toteutuksen ratkaisee aina käyttötarkoitus.

Aidon tunnelman syntymiseen vaikuttaa ajoympäristön suunnittelu ja toteutus. Tärkeää on huomioida myös kuljetettavuus, helppo käyttöönotto sekä valmistettavuus. Käyttämällä asiakkaan omaa muotoilukieltä ja värejä ratkaisusta saadaan yksilöllinen ja brändiä vahvistava.

Tuotekehityksen ja testauksen työkalut

Koulutuksen lisäksi simulaattoriratkaisuja voidaan soveltaa koneiden tuotekehityksessä ja testauksessa. Creanex on luonut ohjausjärjestelmiä varten tuotekehitys- ja testausympäristön yhteistyössä tunnettujen työkonevalmistajien kanssa. Mitä aiemmin saadaan varmennettua jokaisen osajärjestelmän toimivuus ja sen sopiminen muihin osajärjestelmiin, sitä pienemmiksi jäävät kehityskustannukset ja tuotteen Time-to-market -aika.

KOKEMUKSEN JA OSAAMISEN TULOKSENA
SYNTYVÄT PARHAAT RAKAISUT.

Simulaattoriratkaisun suunnittelu ja toteutus

Simulaattoriympäristön suunnittelu lähtee aina siitä, mikä on sen käyttötarkoitus. Creanexilla on useita hyviä esimerkkejä toimivista ratkaisuista, joita voidaan hyödyntää uusien ympäristöjen ideoinnissa ja toteutuksessa. Simulaattori on kokonaisvaltainen laiteprojekti, jossa suunnitellaan mekaniikka, sähköistys sekä näyttöratkaisut – ja usein myös ääniratkaisut.

Suunnittelussa huomioidaan aina

  • Laitteen käyttötapa ja sijoituspaikka: simulaattori voidaan sijoittaa pyörille, pöydälle tai kiinteästi lattiaan
  • Yrityksen brändi ja koneen muotokieli
  • Käyttöergonomia
  • Näyttö- ja usein myös ääniratkaisut
  • Laitteen kuljetettavuus

Näin tieto kerätään

Tuotekehityksen vaatimukset poikkeavat usein koulutuksen ja markkinoinnin tavoitteista. Koneen ja työympäristön toteutuksessa otetaan huomioon Tuotekehityksen, opetuksen sekä markkinoinnin tavoitteita. Ne ratkaisevat, kuinka tarkkoja malleja kulloinkin on tarpeen tehdä.